Mesec marec je bil za drugošolce ustvarjalen. Najprej smo izdelovali voščilnice in cvetoče vejice za dan žena, za dan mučenikov lepe, cvetoče kaktuse. Sledilo je gregorjevo in imeli smo veliko dela z izdelovanjem mobilov, na katerih gnezdijo ptički. Že nas je čakal prvi pomladni dan, ob katerem smo se razveselili toplega sonca, zato smo bili več časa zunaj, kjer smo opazovali pomladni travnik in divje čebele. Mamicam smo za materinski dan izdelali čudovite okvirje, v katere smo dali svoje fotografije. Ob koncu meseca smo bili deležni prave poslastice. Jedli smo med v satju in si oblizovali sladke prste. Tudi pred veliko nočjo smo bili pridni. Izdelali smo čudovite košarice, v katere smo naložili dobrote, ki jih je za nas pripravil velikonočni zajček.

2. aprila je bil dan šole. Spomnili smo se na Pavla Lunačka in si ob tej priložnosti ogledali odseke filma Vdih življenja. Na ta dan je tudi dan otroške in mladinske književnosti, zato je vsak od doma prinesel najljubšo knjigo. Nekaj smo jih prebrali in ugotovili, da v knjigah lahko obiščemo nešteto svetov, takih, ki si jih sami zamislimo, česar ob gledanju risank in filmov ne moremo.

Ker pa je računalniški škrat zbrisal kar nekaj fotografij, je marčevska galerija skromna, so pa zato bolj slikoviti izdelki, ki krasijo našo učilnico in naše domove.

Dostopnost