Čebelarsko društvo Šentrupert je v ponedeljek organiziralo dan odprtih vrat. V ta namen smo v Deželo kozolcev pripeljali premični paviljon Čebelarske zveze Slovenije, poimenovan Medena zgodba. Namen paviljona je predstavitev slovenskega čebelarstva.
Odprta vrata je imel tudi Lunačkov čebelnjak, v katerem šolski krožek skrbi za tri čebelje družine.
Vsebinski del dogodka so z obilico entuzijazma izpeljali učenci 9. razreda in hkrati člani čebelarskega krožka: Kazimir, Maks, Matej, Matevž in Timotej. Učenci so skupinam od 1. do 9. razreda razlagali in jih verodostojno poučevali o pomenu in življenju čebele, čebeljih produktih, čebelarjevih opravilih in tehnologiji čebelarjenja. Učenci so lahko okusili šolski med, cvetni prah, čebelji kruhek in mešanico čebeljih pridelkov z matičnim mlečkom in propolisom. Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj.
V torek smo čebelarski paviljon predstavili še učencem OŠ Mirna. Pri tem sta sodelovala učenca Matej in Jure ter član ČD Šentrupert Anton Kresal.
Zasluge za izvedbo dogodka imajo še Dežela kozolcev, OŠ Mirna in Marjan Slapšak, ki je opravil vse potrebne prevoze. Vsem se v imenu Čebelarskega društva Šentrupert in OŠ dr. Pavla Lunačka iskreno zahvaljujem.

Aleš Razinger, mentor čebelarskega krožka
OŠ dr. Pavla Lunačka
ČD Šentrupert

Dostopnost