Trudimo se biti v stiku z naravo, ki se vpleta v veliko učnih dejavnosti. Šola ne sme biti le pisanje in računanje, lepo je, če nam je prijetno, če se počutimo varno in udobno. Na toplem jesenskem sončku smo oktobra z užitkom jedli kuhan kostanj, ki so ga učenci prinašali v šolo, sladkali smo se z domačimi orehi, ovitimi v sladko karamelo.

Ravno tako skušamo biti ekološki, zato pri ustvarjalnih dejavnostih veliko izdelkov ustvarimo iz odpadne embalaže. Nastajajo uporabni svečniki, snežaki, s katerimi kličemo zimo in z njo sneg, ki ga že tako nestrpno pričakujemo.

Vsi smo neskončno uživali v preverjanju znanja pri pouku slovenščine – domače branje, ko smo imeli knjižno čajanko. Na voljo je bilo več različnih čajev, učenci pa so prinesli polno svežih, domačih piškotov, ki so jih spekli s svojimi pridnimi starši. Grizljali smo piškote, srebali čaj in žrebali kartončke s ključnimi besedami v zvezi s prebrano knjigo, o katerih je bilo potrebno nato kaj povedati. To je bilo najbrž najbolj dišeče, okusno in prijetno preverjanje znanja doslej.

Za piko na i pa nas je presenetila čelistka Maša s svojim mini nastopom v avli. Učencem 3., 4. in 5. razreda je zaigrala dve skladbi. Seveda je požela velik aplavz.

Ja, lepo se imamo. Naj ostane tako.

Dostopnost