Sončni poletni dnevi bodo osnovnošolcem kmalu odprli vrata v brezskrbne počitnice in odpravili se bodo novim dogodivščinam naproti, še prej pa je šola na stežaj odprla svoja vrata, da bi staršem in obiskovalcem predstavili dogajanje v tem šolskem letu. Zaključna prireditev je bila 1. junija.

Letošnje šolsko leto je bilo posebno. Naša šola že 40 let ponosno nosi ime po doktorju Pavlu Lunačku. Lunačkove vrednote so naše vodilo, ki nas usmerjajo na poti do znanja. Vse leto smo delovali v duhu odgovornosti, empatije, altruizma, strpnosti in humanizma ter skupaj rasli v želji po doseganju dobrega. Vrednote so tisti gradbeni kamni, s katerimi preko vztrajnega učenja gradimo trdno stavbo znanja. Ko se vse te vrednote med sabo trdno prepletejo, se nam odkrije skrivnost: prav v tem prepletu vrednot domuje naša lastna človeškost.

Katere vrednote smo izbrali? Na posamezno črko Lunačkovega imena in priimka. L – ljubezen, U – uspeh, N – napredek, A – aktivnost, Č – človekoljubje, E – enakopravnost, K – komunikacija, P – prizadevnost, V – vztrajnost.

Učenci so na prireditvi recitirali svoje pesmi, predstavili animacije, filmčke, dramske prizore, plesali in peli … Šolski filmarji so predstavili 10-minutni film o dr. Pavlu Lunačku.

 

 

 

 

Dostopnost