Tehniški muzej Slovenije je največji muzej pri nas. Ponuja kar nekaj stalnih razstav, pa tudi gostujoče. Učenci 2. in 3. razreda smo se odločili da ga obiščemo in si pogledamo vse, kar sodi pod življenje nekoč in promet.

Ogledali smo si sklope razstav lesarstva, gozdarstva in različnih obrti. Tisto, kar je učence najbolj pritegnilo, pa je razstava prometnih sredstev. Oči smo pasli na prečudovitih starodobnikih, med njimi so prečudovite limuzine Tita. Navdušil nas je najstarejši avtomobil na razstavi znamke Clement, izdelan leta 1899. Tudi delovni stroji so nas očarali. Najstarejši traktor Bubba je bil izdelan med leti 1920 do 1952.

Videli smo tudi razstavo vozil bivše tovarne TAM, res škoda, da jih ne izdelujejo več. Pa kolesa podjetja Rog. Kako smo se učiteljice razveselile legendarnih Ponyev. Otroke so očarali predhodniki današnjih varnih koles, kot so velociped. Videli smo tudi motorna kolesa znamke Tomos in ugotovili, da imamo kar precej primerkov legendarnih Tomos 4 še vedno doma.

Čas med občudovanjem vozil je prehitro minil. Učenci se zanimali tudi za razstave, ki si jih nismo mogli ogledati, zato se bomo še kdaj vrnili. Več pa v galeriji.

Dostopnost