25. 3. 2024 smo se učenci ter mentorici mladinskega pevskega zbora in plesno-dramskega krožka odpravili na obisk v Dom starejših občanov Trebnje, kjer smo ob materinskem dnevu pripravili poseben program za stanovalce. Naš namen je bil polepšati njihov dan in izkazati spoštovanje do vseh mater ter starejših občanov.

S svojim nastopom smo želeli pričarati nasmeh na obraz vsakemu stanovalcu. Program smo začeli z uprizoritvijo igre “Življenje nekoč”, ki je predstavila življenje in navade ljudi v preteklosti, nadaljevali pa z izvedbo nekaj pevskih točk, kjer so učenci zapeli znane pesmi, ki so pričarale spomine in razvedrile ozračje. Skozi igro smo skušali starejšim občanom obuditi spomine na njihovo mladost. Na koncu smo za popestritev pripravili še ljudski ples ob katerem smo vzpostavili posebno vez med nami, ki je presegla generacijske razlike.

Ob koncu našega nastopa smo stanovalcem poleg glasbenih in plesnih užitkov podarili še simbolična darila. Učiteljica Jolanda in Tea sta izdelali čudovite rožice, ki so izražale naše spoštovanje in naklonjenost do stanovalcev, medtem ko sta učiteljici Barbara in Sandra K. spekli okusne piškote, s katerimi smo želeli polepšati njihov dan in jim pokazati, kako zelo cenimo njihovo prisotnost in modrost.

Medgeneracijsko povezovanje je ključnega pomena za družbo, saj omogoča izmenjavo znanja, izkušenj in kulture med različnimi generacijami. S tem se krepijo medsebojno razumevanje, spoštovanje in solidarnost. Obisk v Domu Starejših občanov je bil odlična priložnost za vzpostavitev takšne povezave med nami, mladimi, in stanovalci, ki so že v zrelih letih. Spoznali smo, kako dragoceni so njihovi življenjski nauki in izkušnje ter kako pomembno je, da se zanje zavzamemo in jih cenimo.

Zahvaljujemo se tudi Rdečemu križu Šentrupert ter predsednici Jožici Ruperčič, saj nam je prijazno organiziral in financiral avtobusni prevoz.

Dostopnost