In je res…

Kaj vse nas je v novem letu čakalo! Najlepše snežinke, ki smo se jih razveselili in jih opazovali na sprehodu med sneženjem, so nas vrnile nazaj v zimsko pravljico, ki smo si jo tako želeli decembra. Ob obilnem sneženju smo se sprehodili do dežele kozolcev, kjer smo na kupu snega v duhu smučarskih skokov in prihajajoče Planice, vadili tudi mi in šlo nam je odlično. Pogled iz učilnice nam je večkrat uhajal na grmičke, ki so bili popolnoma zasedeni, saj so nanje posedali vrabčki. Drugošolci so sami organizirali “klub ptičkarjev”, saj smo o tem brali. Množično so začeli izdelovati ptičje krmilnice, nakupili pa so tudi veliko hrane za ptice. Učence je bilo zelo zanimivo opazovati. Poleg improviziranih krmilnic, so začeli izdelovati prave ptičje hišice, ki so bile zelo umetelno narejene. Prosili smo hišnika Pavla, da jih je namestil na drevesa okrog šole. 11. januarja smo v Grosuplju imeli športni dan drsanje, bilo je odlično! Odnesli smo jih brez poškodb, smo pa pridelali mali zlom pri športu, vendar se ponosni lastnik mavca lahko pohvali z najlepše okrašenim mavcem na šoli, počuti pa se tudi odlično.

Kaj je še novega?

Prav vsi poznamo male tiskane črke, veliko začetnico znamo uporabiti pri imenih in na začetku povedi, poznamo like in telesa. In veste kaj? Začeli smo pisati z nalivnimi peresi! Okusili smo radosti in tegobe peres, ki puščajo sled, nastale so prve packe v zvezkih in obilica pomodrelih prstov, vendar nas to za enkrat še ne moti preveč. Spoznali smo že nekaj velikih in malih pisanih črk, učimo pa se že števila do 100.

Pri matematiki smo se veliko učili o simetriji, znanje pa smo prenesli tudi v likovna dela. Pripravljamo se na slovenski kulturni praznik, vendar nam naših umetnin še ne razkrijemo. 

Spet je zapadel sneg, velikooo snega, ki nas je osrečil! Poprijeli smo za lopate, v kuhinji izprosili korenčke in izdelali čudovite snežake. Cel teden smo pri športu in podaljšanem bivanju uživali na snegu. Prijazni kuharji so za naše premražene obraze in roke skuhali velik lonec kakava. Hvala!

Če smo še na kaj pozabili, pa si oglejte v galeriji.

Dostopnost