Hitro je minil že drugi mesec v koledarskem letu. Čeprav je februar najkrajši mesec, je v njem bilo prostora za res veliko dejavnosti.

Razveselili smo se pustnega torka, ki je drugošolce zamenjal z različnimi princeskami, superjunaki in ostalimi, ki niso bili čisto nič podobni našim sošolcem. Udeležili smo se povorke po Šentrupertu in z rajanjem po šoli, na veselje učencev, malo zmotili in popestrili pouk učencev na predmetni stopnji. 

Sledilo je valentinovo. Koliko pisemc smo napisali prijateljem, učiteljem in se hkrati razveselili vseh prejetih! Res si premalokrat pošljemo sporočila, pisana na papir, ki jih tako z veseljem prebiramo.

Ta mesec nas je v jutranjem krogu obiskovala nova knjižna junakinja, Pika Nogavička, ki je burila domišljijo drugošolcev in nas razveseljevala s svojimi izjavami. Seveda nismo mogli, da si ne bi ogledali kakšno risanko o njej, ki smo jo primerjali z vsebino zgodbe iz knjige. Pri likovni umetnosti smo izdelali celo vsak svojo vilo Čira-čara.

Lepo vreme je zvabilo iz zemlje pomladne znanilce. Med sprehodom smo jih kar nekaj našli in prepoznali med njimi tudi zdravilne rastline. Spoznali smo, da je leska lahko moška ali ženska rastlina, ponovili razliko med drevesom in grmom. Vse že brsti in zdaj, zdaj, se bodo popki razprli. Tudi nas je sonce zvabilo na plan in vsak dan več je drugošolcev, ki se sončnim žarkom nastavljajo z dobro knjigo v roki. Bravo, drugarčki!

Za piko na i, pa so devetošolci pripravili še ples v maskah, ki so se ga udeležili skoraj vsi drugošolci, čisto na koncu meseca pa so nas že nestrpno čakale ZIMSKE, no, bolj pomladne, a vseeno prave, POČITNICE!

O, da bi bil marec vsaj pol tako zanimiv, si želimo in mu mahamo v pozdrav.

Dostopnost