Učenci prvih treh razredov  smo se včeraj odpravili v gozd. Po  zajtrku smo se pogovorili o pravilih gozdnega bontona, se dogovorili za pravila gibanja v gozdu in ponovili ukrepe za varno hojo, saj megla otežuje vidljivost. Po prihodu v gozd, je vsak razred  naredil nekaj gibalnih in dihalnih vaj. Učenci so v skupinah po razredih prejeli raziskovalne kartončke, na katerih so stvari, ki jih morajo najti ali navodila za tisto, kar morajo početi. Prvošolci so morali nabrati različne predmete in iz zbirke oblikovati zaporedja in tvoriti vzorce. Po končanem delu in malici, so v skupinah gradili bivake. Nabrali so tudi nekaj naravnega materiala in v razredu v parih z njim oblekli vilo oz. gozdnega škrata.

Drugi in tretji razred so raziskovali gozd in po predlogi na kontrolni kartici poskušali najti čim več  rastlin, plodov, listov oz. živali. Drugošolci so  iz naravnega materiala oblikovali abecedo, tretješolci pa poiskali oblike geometrijskih likov in teles, ki jih najdemo v naravi. Tudi 2. in 3. r so nabrali nekaj naravnega materiala in v razredu z njim oblekli vilo oz. gozdnega škrata. Delali so v parih.

Učenci so bili v gozdu zelo sproščeni, nasmejani in motivirani za delo. Najbolj so bili očarani nad številnimi različnimi gobami, ki smo jih videli. Zagotovo se bomo v gozd odpravili še kdaj. Kljub gosti megli, smo ob vračanju v šolo le dočakali sonce.

Dostopnost