V 2. razredu smo ravno pri tematiki Skrbimo za okolje, zato smo si ob letošnjem dnevu Zemlje še prav posebej ogledali vse, kar povzročamo ljudje z nepremišljenim ravnanjem. Zjutraj smo najprej v skupinah izdelovali plakate. Na eno stran smo dali vse, kar Zemlji pomaga, ji koristi, na drugo pa vse reči, ki ji škodijo. Nastal je ogromen plakat.

Po tem uvodnem delu smo se odpravili v Deželo kozolcev, kamor je na obisk prišel medeni paviljon. Otroci so najbolj uživali v opazovanju notranjosti panja s 3D očali. Po ogledu premičnega čebelnjaka, smo opravili prav posebno dobro delo. Z dovoljenjem lastnika smo na njivi ob šolskem čebelnjaku zasadili kar nekaj vrst izredno medonosne sončnice, da bodo čebele imele krajšo pot do paše.

Po tem delu pa smo v razredu dokončali izdelke, ki smo jih že prej pripravili, da so se posušili. Dokončali smo lončke za pisala, ki smo jih izdelali z reciklažo odpadne embalaže in izdelali še vsak svoj lasten globus, ki smo ga naredili s pomočjo balonov in že uporabljenih papirnatih brisačk, ki smo jih uporabili za brisanje rok in odpadnega časopisnega papirja.

Po kosilu pa smo se spet odpravili ven in s sončnicami zasadili še manjšo gredico pod našim oknom. Tako bomo pridobili semena za zimsko krmljenje ptic, saj smo letos postavili kar nekaj ptičjih hišic.

Res smo bili pridni. Vse to si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost