Čas nas prehiteva, dobesedno.

Sploh ne vemo, kdaj je maj stekel mimo. Toliko se je dogajalo okoli nas in pri nas, da smo kar malo pozabili, da se počitnice nezadržno bližajo.

Najprej smo zaključevali projekt Pasavček, kjer smo spremljali, če učenci uporabljajo dodatne sedeže in varnostni pas, tudi vozače smo opozorili, da se na kombiju privežejo. Zaključili smo tudi projekt Varno v šolo, ki smo ga združili s prikazom podatkov pri matematiki in naredili razpredelnico z varnostnimi pripomočki, ki jih uporabljamo kot različni udeleženci v prometu.

V maju smo se posvečali skrbi za zdravje, pri likovni umetnosti pa smo ustvarjali naše karikature in poudarili lep nasmeh, ki je rezultat skrbnega čiščenja zob. Smo lepi, kajne?

Tudi pogrinjke smo pripravljali in se učili, kako se oblikujejo prtički, da je miza lepa. Seveda nismo obšli lepega vedenja pri jedi, ki je zelo pomembno.

Naši paglavci so se razvili v majhne žabice, ki smo jih vrnili v domače okolje. Poleg paličnjakov in žabic pa so v našo učilnico prišli še drugi obiskovalci. Za en dan smo bili v vlogi oskrbnika živali, saj smo v učilnici imeli tri mlade mucke, ki jih je nekdo v vreči odvrgel v travo. Mucki so bili veterinarsko pregledani, učenci so jih lahko prijeli v roko. Ta dan smo še posebej skrbeli za higieno rok. Ker mladi mucki potrebujejo pogosto hranjenje, smo jih morali hraniti na dve uri. Učenci so tako imeli dobro šolo o humanem ravnanju z živalmi in o skrbi za hišne ljubljenčke. Ta dan so bili zelo mirni in tihi, saj so bili pozorni na mladičke in njihovo dobro počutje.

Že naslednji dan se je na obisk pripeljal najden ptiček mladiček, sivi muhar, ki je padel iz gnezda na dvorišče. Ptička, ki je imel še nekaj puhka, smo si z veseljem ogledovali, nato pa smo mu ponudili dom v bližnjem gostem grmovju.

Ne smemo pozabiti na naše pridne bralce, ki so si s tremi ali več bralnimi značkami prislužili nepozabno popoldne in noč v šoli. Skupaj z ostalimi nagrajenci smo se med športnimi igrami, sprehodom, odlično večerjo in filmom imeli odlično. Po pravljici za lahko noč pa smo v dvorani odšli v svet sanj. Vredno se je bilo potruditi!

V maju smo sodelovali še pri dobrodelni akciji Pokloni zvezek. Hvala vsem staršem in učencem, ki so prispevali zvezke za učence v stiski. Dobro se z dobrim vrača.

Smo v projektu Varno s soncem, zato se na sprehodih zaščitimo s sončno kremo, pokrivali in sončnimi očali, med igro na prostem pa hitro poiščemo senco.

Konec maja smo imeli tudi atletski športni dan. Drugošolci so prvič tekmovali v atletskem troboju. Naš Jaka je v kategoriji mlajši cicibani premagal vse drugo- in tretješolce v troboju in v teku na 300 m, Žiga je dobil bronasto priznanje za tek na 300 m, Kaja pa je dobila srebrno priznanje v kategoriji mlajše cicibanke v troboju. Bravo, naši športniki!

Imeli smo tudi tehniško-naravoslovni dan. Okrog nas vse poka od življenja, prav tako kot živali, tudi rastline. Opazovali smo čudovit travnik, ki ga na srečo, zaradi slabega vremena še niso pokosili. Tako smo imeli možnost opazovati travniške cvetlice, ki jih drugače ne bi mogli. Iz odpadnih zgoščenk pa smo izdelali čudovite kačje pastirje, ki so se pridružili stenčasu, na katerem so že naše 3D travniške zverinice.

Uf, dogajalo se nam je veliko, a je bilo lepo. Še veliko takih dni, skupaj si želimo vsi!

 

 

Dostopnost