Prvošolci smo se večino novembra pripravljali na bazar. Skupaj z ostalimi učenci smo pripravljali program in veliko vadili. Pri malem zborčku smo ob tradicionalnem slovenskem zajtrku posneli video, na katerem smo zapeli Slakovega Čebelarja. Pri tem nam je pomagala učiteljica Nina. Posebno doživetje za ta zajtrk sta pripravili učiteljici Irena in Martina, ki sta nam prestavili mize, da smo bili bolj skupaj, dežurna učenca sta pripravila pogrinjke, učiteljici pa sta bili oblečeni tako, kot so bile včasih kmečke gospodinje. Mleko smo si natočili iz kanglic, kruh pa jemali iz peharja. Res smo se imeli lepo.

Posnetek najdete na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=_pzgn1-QpaE

Pred bazarjem smo imeli veliko dela. Skupaj smo ustvarjali voščilnice in reciklirali steklene kozarčke za vlaganje v čudovite lončke za lučke. Izdelali smo tudi lesene okraske, s katerimi smo okrasili našo smrečico v Deželi kozolcev. Na bazarju smo se več kot odlično odrezali z Avsenikovo Sankaško polko. Bravo, prvčki!

Ker smo zelo hitro zakorakali v december, smo začeli tudi okraševati učilnico. Iz zbranih odrezkov in ostankov papirja smo naredili ogromnoooo verigo, ostali okraski pa pridejo na vrsto v naslednjih dneh. Trudimo se vsak dan ob svečki prebrati poučno zgodbo, zjutraj pa komaj čakamo, da odkrijemo, kaj nas čaka v adventnem koledarju. Več o decembrskem dogajanju pa na pragu v novo leto. Do takrat pa vam želimo čaroben december.

Dostopnost