Mi se imamo prav fino v šoli!

Tako odgovarjajo na vprašanja o počutju naši prvošolci, ki so začeli šolsko pot. Z igro in opazovanjem se veliko naučimo. Še najtežje od vsega si je zapomniti vsa nova pravila, saj naši jezički in ritke niso navajeni toliko časa biti pri miru. Vsak dan nam gre bolje. Da lažje zdržimo, poskrbijo učiteljice, ki nam pomagajo in za nas načrtujejo veliko različnih dejavnosti.

Že v prvem tednu smo se odpravili na daljši sprehod, na katerem smo se učili opazovati in opisovati opaženo. S tem smo se urili v natančnem opazovanju in bogatili besedni zaklad. Opredelili smo tudi smeri, iz katerih prihajamo v šolo. Otroci so se izkazali za dobre raziskovalce in opazovalce. Praznovali smo že rojstni dan. Sošolka Iva je dopolnila 6 let in nam prinesla domač plastelin. Joj, kako zabavno! Kaj vse smo se s pomočjo plastelina naučili. Oblikovali smo črke naših imen, ugotovili, da jih veliko narobe obračamo, primerjali smo jih s stensko abecedo in jih popravili. Potem pa smo se naučili še mešati barve. Plastelin je bil v osnovnih treh barvah, zato smo z dodajanjem in mešanjem barv dobili različne odtenke drugih barv. 

Naših dogodivščin še ni konec. Le pridite še kdaj na šolsko spletno stran, da boste izvedeli še več. Do takrat pa vas lepo pozdravljamo prvčki z učiteljicami.

Dostopnost