V sredo, 15. 2. 2023, so imeli drugošolci tehniški dan z naslovom Računalniško opismenjevanje. Delo je bilo drugačno kot ponavadi, saj smo kar dve šolski uri preživeli v računalniški učilnici. Najprej smo se pogovorili o uporabi računalnika, mobilnega telefona in tabličnega računalnika doma. Ugotovili smo, da vsi učenci v razredu te naprave poznajo in so jih tudi že uporabljali, večinoma za igranje igric ali gledanje risank.

Učili smo se uporabljati miško in tipkovnico. Le-to so učenci urili s pomočjo interaktivnih vaj. Spoznali so tudi urejevalnik besedil Word. Iz berila so prepisali besedilo, kjer so morali upoštevati prva pravopisna pravila. Pri tem so bili zelo uspešni. Prav tako so preko interaktivnih vaj reševali matematične naloge. V razred smo prinesli tablične računalnike. Učenci so v parih reševali naloge na spletu s področja matematike in slovenščine. Nismo pozabili tudi na (ne)varnosti na spletu in se preko Safe.si risank veliko pogovarjali o tem.

Učenci so pri delu zelo uživali. Seveda pa smo si tekom dopoldneva večkrat vzeli čas za »minutko za zdravje«. Spoznali smo, da računalnik ni le naprava za igranje igric, pač pa močno orodje, ki nas bo spremljalo skozi celo življenje.

Dostopnost