Tudi na naši šoli imamo smučarje skakalce. Jaka Prijatelj, brata Miha in Žiga Simončič ter Anže Vene, ki so člani SK  Zabrdje iz Mirne.

Smučarji skakalci že nekaj časa  ne tekmujejo v skokih le pozimi ampak imajo tudi tekmovanja v poletni sezoni. Prav je, da jih pohvalimo, saj je bila ta sezona za njih zelo uspešna. 

Učenec 6. razreda, Miha Simončič je dosegel  kar dvakrat 1. mesto v skupnem seštevku poletne sezone 2022 in zimske sezone 2022/2023 v kategoriji dečkov do 12 let. Februarja letos je v Šmartnem  na Pohorju postal državni prvak med dečki do 12 let, na skakalnici HS38.

Res da so smučarski skoki individualni šport, a med treningi ni nikoli dolgčas, ker v ekipi SD Zabrdja trenira več fantov.

Jaka Prijatelj je tudi učenec 6. razreda in tekmuje v kategoriji dečkov do 12 let, kot Miha. Na državnem prvenstvu februarja, v Šmartnem na Pohorju, je dosegel dobro 15. mesto. Na regijski pokalni tekmi v zimski sezoni 2022/2023 je dosegel 4.mesto, na (državnih tekmi) pokala Argeta je v  zimski sezoni skočil najbolje do 22. mesta. 

Žiga Simončič, učenec 8. razreda, je na pokalu Argeta februarja 2023 v Kisovcu dosegel 23. mesto, julija 2022 v Sebenjah pa 30 .mesto v kategoriji dečkov do 13 let.

Vsi starejši fantje so vzgled njihovemu najmlajšemu klubskemu kolegu Anžetu Vene, učencu 3. razreda naše šole. Anže se z velikim veseljem udeležuje treningov, še bolj pa tekem, saj na njih zmaguje. Za to starostno obdobje so tekme še animacijske narave.

Fantje, ČESTITAMO!

Dostopnost