Ponedeljek

Po dolgi vožnji ter zelo ovinkasti in strmi cesti smo prispeli v CŠOD Kavka. Najprej smo se razporedili po sobah in razpakirali, nato pa nas je čakalo okusno kosilo. V popoldanskem delu smo se učili o glivah in v potoku Perivnik izvedli znanstven poskus, s katerim smo z ugotavljanjem prisotnosti določenih živali dokazali, da voda ni onesnažena. Vreme je bilo lepo, a smo zaradi črnih oblakov vseeno malo pohiteli. Po večerji smo šli na kratek sprehod po Livških Ravnah in se pogovarjali o različnih ekosistemih v neposredni okolici. V prostem času dekleta večinoma kartamo in izdelujemo zapestnice. Najbolj nam je všeč hrana, tudi kuharice in učitelji so zelo prijazni. Uživamo tudi v prostem času, saj se takrat lahko družimo in pogovarjamo.

Vrabčke

Torek

Zbudili smo se ob sedmih. Po zajtrku smo kartali, nato pa se odpravili na pohod do vasi Livek, kjer smo si med drugim ogledali tudi vaški smučarski muzej. Popoldne smo se v gozdu učili o glivah in raziskovali potok Perivnik. V šoli v naravi nam je najbolj všeč to, da imamo veliko aktivnosti in tudi prostega časa.

Šoje Jure, Vid, Matevž in Nejc

Sreda

Zbudili smo se v prekrasno sončno jutro in se ob 8. uri odpravili na slasten zajtrk. Primerno obuti in oblečeni smo odšli na pohod po Kolovratu, od koder smo imeli prečudovit razgled na Julijske Alpe. Po malici smo si ogledali vojaške rove iz 1. svetovne vojne, saj je na tem območju potekala soška fronta. Po ogledu smo se izmučeni odpravili nazaj v dom. V prostem času najraje kartamo, kar nam je v šoli v naravi, poleg vojaških rovov, tudi najbolj všeč. 

Čuka Žan in Jaka

Četrtek

Po zajtrku smo se odpravili na dopoldanske dejavnosti, in sicer športno plezanje in lokostrelstvo, v prostem času pa smo igrali košarko. Po kosilu smo v gozdu odkrivali in spoznavali sledi živali in raziskovali jamski ekosistem v bližnji kraški jami Kavka. V šoli v naravi nam je najbolj všeč prosti čas in čas za spanje.

Kanji Luka P. in Miha S.

Sporočamo vam, da imamo jutri odhod ob 11.30. Če ne bo na cesti težav, nas počakajte pred šolo okoli 15. ure. V nasprotnem primeru vas sproti obvestimo o času prihoda. Se vidimo!

Dostopnost