Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite (izpolnite priloženo izjavo), saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole, ki bo objavljen naknadno.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi izvesti tudi sam.

Prosimo vas, da izpolnite priloženo soglasje in ga dostavite razredničarki v šolo, najkasneje do srede, 17. 11. 2021, zjutraj. Prazni obrazci bodo na voljo v ponedeljek v tajništvu šole.

Za učence, ki ne bodo prinesli soglasja ter ne izpolnjujejo pogoja prebolelosti in niso cepljeni ter tudi za učence katerih starši ne bodo soglašali s samotestiranjem v šoli, bomo od srede, 17. 11. 2021, organizirali obliko izobraževanja na daljavo. Ne pozabite na odjavo na prehrano.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Lep pozdrav,

Jože Tratar,
ravnatelj

Soglasje in izjava

Skupno sporočilo ravnateljev za javnost

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost