Minil je že 2. mesec odkar smo spet zakorakali v šolo. Toliko se je dogajalo, da učiteljica ni uspela vsega sproti objaviti. Oktober je postregel s hladnejšimi dnevi, zato je reciklaža sadja, ki je ostajal od malice, v obliki toplega kompota ali z namakanjem v vroč čokoladni obliv, še kako prijala. Veliko smo se pogovarjali o varnosti v prometu, za natečaj izdelali maketo prometnih poti v okolici šole in se z raznimi avtomobilčki igrali na njej. V mešanem gozdu smo se pomešali med druge učence, kjer smo spoznavali gozdna drevesa in njihove plodove, za konec pa smo se pomerili v izdelavi bivališč za gozdne živali. Morda bo v katerem od njih našel svoj dom kakšen gozdni škrat. Na šolo sta prišla steklarja s katerima smo izvedli steklopihaško delavnico in spoznali poklice steklarjev. Prav vsak je imel možnost, da poskusi, kako se piha v  žareče steklo. Izdelali smo si lepe steklene okraske. Nadaljevali smo v razredu in za ponovno uporabo pripravili odpadne stekleničke in kozarce. Nastale so čudovite vazice in svečniki za noč čarovnic.

Proti koncu je oktober prinesel tudi nekaj grenkega priokusa. Posloviti smo se morali od naše pridne sošolke, učenke in dobre prijateljice Leonore. Pospremili smo jo z lepimi željami, toplimi objemi in obljubo, da nas med počitnicami obišče.

Za konec pa smo se sprehodili do pokopališča in se spomnili pokojnih prednikov, katerim smo namesto sveče, ki onesnažujejo okolje, podarili lepega angela. Upamo, da bo november prav tako pester.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost