V novembru smo imeli pretežno precej lepo in toplo vreme, ki smo ga izkoristili za preživljanje časa zunaj, tako med urami športa, kakor tudi v bivanju. Mesec je prinesel tradicionalni slovenski zajtrk in z njim povezane natečaje. Ustvarili smo čudovite kranjske sivke in satje iz odpadnega papirja. Naj omenimo naše mlade rokometaše: Kris, Val, Jaka, Matic in Filip so pravi šampioni. Na srečanju rokometnih ekip Trimo, so premagali vse ekipe in pometli z vso konkurenco. Bravo!

Odšli smo na tehniški dan v muzej Bistra, kjer so si predvsem fantje napasli oči na razstavi traktorjev, čeprav dekleta ob občudovanju lepih limuzin, niso zaostajala.

Sledil je še en tehniški dan, na katerem smo ustvarjali in pripravljali izdelke za praznični bazar, ki je bil v sklopu delovne sobote. Na to delavno soboto, 25.11. 2023, smo imeli čast nastopiti na slavnostni prireditvi ob 10. obletnici Rastoče knjige naše šole. Zelo dobro smo se odrezali, zato smo si zaslužili sladkorno peno, ki nam jo je pripravila učiteljica.

Bili smo ustvarjalni. Porabili smo odpadne zgoščenke, ki sta nam jih darovala Marcelova starša. Iz njih so nastali čudoviti jelenčki in podstavki za sveče, nekaj pa smo jih spremenili v okraske za smrečico v Deželi kozolcev. Iz odpadne lepenke, ki jo je prinesla Nikova mami pa smo izrezali osnovo za praznične venčke za na vrata. Nastali so čudoviti izdelki.

Ne smemo pozabiti na največjo spremembo pri nas. Dobili smo novo sošolko. Ime ji je Lamija in vsi smo se je razveselili. Tako zdaj naš razred poka po šivih, saj nimamo prav nobenega odvečnega stolčka več. Kljub temu, da nas je 26, se dobro razumemo, je pa res, da znamo biti včasih glasni. 

Na delavno soboto smo imeli čast nastopati na slavnostni prireditvi ob 10. obletnici Rastoče knjige naše šole. Zelo dobro smo se odrezali, zato smo si zaslužili sladkorno peno, ki nam jo je pripravila učiteljica.

November smo čakali s kulturnim dnem. Odšli smo v Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer smo si ogledali čudovito predstavo s senčnimi lutkami, Galop. Kljub dežju smo obiskali gospoda Prešerna in si ogledali utrip ljubljanske tržnice. Vsi vznemirjeni smo opazovali, kako se že vsi pripravljajo na veseli december, ki čaka pred vrati. V Ljubljani nam je to naznanila tudi tanka koprena zapadlega snega.

Adijo november! Hvala, ker si postregel s toliko lepimi dnevi in dejavnostmi.

Dostopnost