Pozdravljeni, dragi bralci!

Naj vam povemo, kaj vse se je dogajalo konec aprila in v začetku maja. Malo smo gledali po šolski lopi in našli stara betonska korita za rože. Škoda se nam je zdelo, da samevajo, zato smo se odločili, da jih polepšamo in vanje zasadimo rastline. Učenci so z učiteljico Alenko v OPB posadili okrasne in hokaido bučke. Opazovali smo jih, da so semena vzklila in negovali nežne rastline, ki smo jih nato za nekaj časa prenesli v zunanjo učilnico, da so se sadike okrepile. Bučke smo zasadili in korita postavili ob ograjo, kjer si bodo bučke zlahka poiskale oporo. V nekaj korit pa smo posejali ognjič, katerega cvetove bomo uporabili za ognjičevo kremo in čaj. 

Zdravje bomo skušali ohraniti tudi s sirupom iz regratovih cvetov, ki so ga učenci v začetku aprila pripravili z učiteljico Alenko, in s sirupom iz smrekovih vršičkov. Vršičkov smo nabrali ogromno in v učilnici jih sušimo tudi za čaj. Kako lepo diši po vršičkih v našem razredu, nam potrdijo vsi, ki zjutraj vstopijo vanj. Vse sirupe smo pripravili z bolj zdravim nerafiniranim rjavim sladkorjem. 

Ker nam včasih sadje ne gre pod zob, se je učiteljica odločila, da nam bo pripravila iz vsega preostalega sadja sadna nabodalca. Res čudno, tako obliko sadja pa vsi prav radi pojemo.

Dober tek nam je prav prišel tudi ob športnem dnevu, kjer so se učenci pomerili v atletskem četveroboju. Poskrbeli smo, da smo se zaščitili pred vročim soncem. Prav nam je prišel sok iz vršičkov in limone, da smo poskrbeli za dobro hidracijo, namazali pa smo se tudi s sončnimi kremami in pokrili s senčnimi pokrivali. Čestitamo Ajdi in Vidu, ki sta med sotekmovalci iz 2. in 3. razreda, osvojila 3. mesto.

 V galeriji si lahko ogledate tudi nekaj krasnih izdelkov, ki so nastali v tem času. Veselimo se poletnih počitnic, ta čas pa si krajšamo s kakšnim sladoledom in čudovito senco, ki nam jo vsak dan učiteljice v OPB pripravijo s pomočjo novih senčil. Hvala!

no images were found

Dostopnost