Prejšnji teden smo se učenci 1., 2. in 3. razreda odpravili na ogled Janezkovega muzeja v Kamnju. Po zajtrku smo se z zamikom ločeno odpravili na pot proti Kurentovim v Kamnje. Po deževnih dnevih nas je ta dan končno spremljalo sonce. Na Janezkovi kmetiji nas je sprejela ga. Medeja Kurent. Povedala nam je zgodbo o Kamenški školjki in takoj na začetku smo se začudili, od kje so na poljih našli fosile školjk. Otroci so spoznali, da je pred davnimi leti bližnjo okolico prekrivalo Panonsko morje.

Gospodinja nam je povedala, da se na kmetiji ukvarjajo z živinorejo, vrtnarstvom in turizmom. Njihov muzej starega orodja in pripomočkov iz vsakdanjega življenja naših prednikov ima veliko zanimivih eksponatov. Med temi je najstarejši dvojni mernik iz časa Marije Terezije iz l. 1819. Po ogledu muzeja smo pogledali še v rastlinjake, v katerih gojijo zelenjavo in zelišča, pogledali smo v hlev, za fante pa je bila prava atrakcija kmetijska mehanizacija.

Očarani nad čudovitim pogledom na Šentrupert, smo se po krožni poti vrnili v šolo in vsak po svoje likovno upodobili nam najzanimivejši eksponat. Bil je res lep dan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost