Ob dnevu šole smo se spomnili na dr. Pavla Lunačka, po katerem nosi šola ime, letos že 35. leto. Pred petimi leti smo prav na ta dan odprli Rastočo knjigo šole, zdaj smo ji dodali nov prispevek.

Ob 400-letnici omembe šolstva v Šentrupertu je hiša znanja postala navdih za pesniška potovanja. Nastala je pesniška zbirka z naslovom HIŠA ZNANJA – NAVDIH ZA PESNIŠKA POTOVANJA, v kateri smo zbrali stvaritve številnih učencev. Pesniška zbirka  ima  10  tematskih sklopov, ki so jih narekovale pesmi same. Pesmi v njej so raznolike: prevladuje 4-vrstičnica, najdemo konstruktivistično pesem, celo gazelo, definicije. Pika na i pa so simpatične ilustracije, ki so delo devetošolke Karin Berk. Na kulturni prireditvi smo pesniško zbirko predstavili, slavnostni govornik je bil akademik prof. dr. Boštjan Žekš, predsednik društva Rastoča knjiga.

Rastoča knjiga ima tudi simbol – drevo, ki širi veje z vrednotami, ki so jih zbrali učenci. V duplu pa ima svoj kotiček deklica s knjigo, ki simbolizira znanje, uspeh, človekovo rast.

Janja Jerovšek

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest