Spoštovani starši, dragi učenci,

v sredo, 8. 4. 2020 smo izvedli ND Poskusi. Učenci ste morali izvesti po en poskus iz vsakega od treh sklopov. Zapisati ste morali poročilo v obliki e-Dnevnika, prebrati nekaj snovi in odgovoriti na skupaj 6 kratkih vprašanj. Ocenjujem, da je bilo skupno za veliko manj kot 5 šol. ur dela. Večina med vami je to tudi potrdila.

Na voljo ste imeli take poskuse, da je vsak lahko opravil poskuse glede na svoje zanimanje in glede na dostopnost potrebščin.

Oddali ste veliko dobrih poročil in lepih fotografij.

Žal je le 2/3 učencev opravilo poskuse. Le 23 učencev od 98 je opravilo vse naloge.

Učenci od 6. do 9. razreda ste v zadnji anketi zapisali, da imate preveč dela. Ali je temu res tako? 1/3 vas v 5 šolskih urah ni opravila treh enostavnih poskusov in potem naj vam verjamemo, da se trudite, a da je dela preveč, da so navodila nerazumljiva (na voljo ste imeli pisna in video navodila)… S svojim delom se ne bomo prilagajali tistim, ki se ne trudite, ne delate. Posamezniki, ki imate resnično težave, vas prosimo, da se obrnite na učitelje in pomagali vam bomo.

Spoštovani starši, spremljajte delo svojih otrok, preverjajte ali opravljajo svoje dolžnosti. Naj vam pokažejo povratne informacije učiteljev, v katerih jih pohvalijo ali opozorijo na pomanjkljivosti.

V maju se bo pričelo ocenjevanje. Ne vemo še, kako bo to potekalo. Zavod za šolstvo pripravlja smernice za morebitno ocenjevanje na daljavo. Maja bo prepozno za pričetek resnega dela. En mesec zaostanka pri nekaterih učencih bo nemogoče nadoknaditi.

Pohvaliti moram vse učence, ki se resnično trudite, velika zahvala staršem za vaš trud.

Za konec objavljam še nekaj fotografij poskusov, ki jih je bilo pravo veselje pregledovati. Učenci lahko sami v spletni učilnici preverite, ali ste opravili vse naloge naravoslovnega dne. Starši, pozivam vas, da učenci pred vami odprejo spletno učilnico in vam pokažejo, kaj so naredili. Kdor še ni, ima še vedno čas.

Oglej si posnetek na Youtube.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost