Pozdravljeni,

kar nekaj časa je minilo, a bili smo tako zaposleni, da nismo utegnili. Imeli smo kar 2 dneva dejavnosti. Na prvem, naravoslovnem dnevu, smo iz naravnega in odpadnega materiala izdelovali praznično dekoracijo. Izdelali smo adventne venčke, venčke za na vrata in okraske za smrečico, ki smo jo okrasili v Deželi kozolcev. Slednje smo izdelali iz odpadne tetrapak embalaže. Na tehniškem dnevu pa smo se urili v spretnosti in natančnosti merjenja, izrezovanja in lepljenja. Za praznični bazar in za nas smo izdelali čudovite voščilnice in druge izdelke, ki vas bodo čakali na naši stojnici.

Dočakali smo prvi sneg in škoda bi bilo, če bi zamudili igre na snegu. Pripravili smo pravo vojno med deklicami in dečki, učiteljica pa se je zavila v bundo in nam dovolila, da smo jo kepali celih pet minut. Res je bilo zabavno. V sneg smo vadili tudi zapisovanje z malimi tiskanimi črkami. Zobnim miškam smo v teh dneh dali veliko dela, saj nam mlečni zobje kar naprej izpadajo, vsak dan kakšen na novo. Škrbasti nasmehi, pa so najlepši in najbolj nedolžni 😀

Kdor je zgodaj prihajal v šolo, je bil prejšnji teden nagrajen s prečudovitim vzhodom, ob katerem smo se fotografirali. Res imamo srečo, da imamo učilnico na pravi strani.

Okrasili smo tudi učilnico, vsak dan nas čaka nova naloga iz adventnega koledarja. Po navdihu risanke Grinch smo izdelali okrasitev na hodniku, ker pa se učimo o živalih, smo pri likovni umetnosti naslikali družino jelenov. Izbrane slike smo oddali na Natečaj za najlepšo božično sliko, ki ga je razpisala naša šolska skupnost in s ponosom sporočamo, da je bila za svoj izdelek nagrajena prav naša Žana Jerovšek. Čestitamo!

Danes je v adventnem koledarju pustil pismo Miklavž, ki je napisal, da ni pozabil na nas in da nam je pustil presenečenje. Zjutraj smo obrnili učilnico in iskali to presenečenje, pa ga nismo našli. Odpravili smo se v telovadnico na uro športa. Tam pa nas je pričakalo darilo. Hvala, Miklavž!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost