Pozdravljeni.

Danes vas čaka 8 nalog.

 1. Najprej ponovimo, da I like File:Botón Me gusta.svg - Wikimedia Commonspomeni, da ti je to všeč, I don’t like Simbolo Curtir Facebook Png – Free PNG Images Vector, PSD, Clipart, Templates pa, da ti ni všeč (pazi, prva črka ni L, pač pa veliki i ).
 2. Reši nalogo: najprej prisluhni pogovoru med Fiono in Andrewom, Andrew začne pogovor in Fiono sprašuje, katere živali so ji všeč. V vsakem okenčku izberi ustrezni stavek, ki velja za Fiono ali Andrewa.
  Spodaj pa ti smejki Happy And Sad Emoji Smiley Faces Line Art Vector Icon For Apps And Websites Royalty Free Cliparts, Vectors, And Stock Illustration. Image 84983259. pomagajo izbrati stavek. Vesel obraz pomeni, da ti je nekaj všeč, žalostni obraz pomeni, da ti ni všeč. Izberi ustrezni stavek.
 3. V zvezek napiši naslov I like/I don’t like. Prepiši spodnje povedi in jih dopolni z I like  ali I don’t like (pazi, prva črka ni L, pač pa veliki i ). Če imaš vse te živali rad/-a, poišči še kakšno besedo (lahko je to žival, igrača ali hrana), ki je ne maraš.
  I _____________________ cats.
  I _____________________ rats.
  I _____________________ dogs.
 4. Preberi besedilo v modrih okvirčkih (učbenik str. 52). Razmisli: O čem govori besedilo? Kdo opisuje to žival? Ima Sophie rada mačke? Kaj pa Max? Katere so njune najljubše živali?
 5. Ponovno preberi besedilo.
 6. Sedaj prepiši povedi iz naloge 3 v zvezek. Zraven jim daj kljukico, če drži, ali križec, če trditev ne drži.
 7. Pri nalogi 1 (str. 53) imaš tri povedi, ki imajo razmetane besede. Postavi jih v pravo zaporedje in zapiši pravilne povedi v zvezek. Katere besede bomo dali na začetek? Kaj pa na konec? Za vse vmes poskusi razvozlati, kaj želi poved sporočiti, tako boš lažje sestavil/-a pravilen stavek.
 8. Sedaj pa reši še vsaj dve nalogi:
  1. Naloga 1 – najlažja
  2. Naloga 2 – malo težja
  3. Naloga 3 – težka
  4. Naloga 4 – zelo zelo težka

Ste imeli pri kateri od nalog težave? Pri kateri? Povejte mi tukaj. 

Še DN:

Spodaj pa te čakajo rešitve včerajšnjih nalog v delovnem zvezku. Vzemi rdeč svinčnik in označi, kar je prav. Kar ni prav, popravi z rdečim, da zase veš, kaj moraš še vaditi. Če zradiraš in napišeš s svinčnikom, ter si daš kljukico, goljufaš samo SEBE. Jaz to snov znam. Naloga dve na str. 34 je zelo osebna, tu ni pravilnih in napačnih rešitev, ker te sprašuje za TVOJO najljubšo žival. Nalogo 2 na str. 35 pa bomo pogledali skupaj.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost